.../ IXXcreates/ Projecten/ IXX-creates-PRINTS
NIEUWS
IXX-online-SHOP
is geopend!
Klik hier.
HOUD MIJ OP DE HOOGTE


IXX
Jolijn Fiddelaers
Maastricht / Amsterdam
Nederland (NL)
Tel | 0031-6-10331978
Mail
| info@IXXcreates.com

copyright | IXX
website | Suzanne Vaessen
CONTACT
dutch version
mail to IXX

IXX-creates-PRINTS

De collectie IXX-creates-PRINTS bestaat uit 100% zijden dameskleding met bijzondere prints. De prints worden exclusief voor IXX ontwikkeld door professionele textielvormgevers. IXX brengt de ontwerpen samen binnen één collectie. Niet voor niets symboliseert het logo de synergie tussen 'ik' (I) en 'de ander' (X en X) - het geheel is meer dan de som der delen.

Met deze veelzijdige en steeds wisselende collectie zet IXX de toon voor mode waarin innovatief dessin-ontwerp de onderscheidende factor is. De 100% zijden stoffen worden bedrukt in Nederland en de kledingstukken worden met de hand vervaardigd in eigen atelier. De kleding is te koop via IXX-online-SHOP en te passen tijdens IXXpresentaties (zie hiervoor onze agenda).

Er verschijnen regelmatig nieuwe prints! Wij houden u op de hoogte via maandelijkse nieuwsbrieven.

Inspiratie
Het centrale thema 'Fractals' - een wiskundige term voor een element dat zowel op micro- als op macro-niveau oneindig gerepeteerd kan worden - sluit aan bij het constructieve basisprincipe van 'textiel' waarbij het veelvuldig herhalen van één enkele handeling resulteert in een stof (vgl. het ritme van weven, breien, borduren). Maar het benadrukt tevens het bedrijfsmotto van IXX - het geheel is meer dan de som der delen.

Evenals bij de collectie IXX-meets-INDIA hebben (de meeste) ontwerpers zich ook nu laten inspireren door de zg. Fibonacci-getallen (0-1-1-2-3-5-8-13-21-34-55-89 -….). De getallen uit deze reeks komen vaak voor in natuurlijke (groei-)processen van bv planten en bomen en vertonen grote overeenkomsten met de verhoudingen van de Gulden Snede. De natuur en met name de natuurwetten zijn IXX' grootste inspiratiebron. Ook de verhoudingen van de kledingstukken zijn gebaseerd op de fibonacci-verhoudingen.

Product-informatie
Tuniek / Jurk (maat S-M-L)
Top (maat S-M-L)
Bolero (1 maat)
Rok (1 maat)

Vormgevers
Jolijn Fiddelaers, Suzanne Vaessen, Astrid Verkoijen, Hanneke de Kort, Judith Peskens, Meike Lenssen, Joelle Boers.
Klik hier om meer te lezen over deze mensen.