.../ IXXcreates/ Co-creatie
NIEUWS
IXX-online-SHOP
is geopend!
Klik hier.
HOUD MIJ OP DE HOOGTE


IXX
Jolijn Fiddelaers
Maastricht - Amsterdam
Nederland (NL)
Tel | 0031-6-10331978
Mail
| info@IXXcreates.com

copyright | IXX
website | Suzanne Vaessen
CONTACT
dutch version
mail to IXX

CO-CREATIE

IXX investeert in een netwerk van creatieve 'professionals'. Als iemands werk of idee ons inspireert (en andersom) dan brainstormen wij graag over de mogelijkheden van samenwerking. We creëren kansen. IXX vermeld de namen van alle (assistent-)vormgevers die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van het betreffende product. Ons logo IXX symboliseert de synergie tussen 'ik' (I) en 'de ander' (X en X). "Het geheel is meer dan de som der delen".

"Our designs are never the end of a thought process
but the beginning of a dialogue, an exchange of ideas."
(author unknown)

Wil jij graag deel uit maken van ons netwerk?
Neem contact met ons op via info@IXXcreates.com.

Jolijn Fiddelaers is eigenaar en leider van IXX. Ze heeft een achtergrond als industrieel textielvormgever en vakdocent. Jolijn is een gepassioneerd initiator, vorm-gever en ondernemer. "Ik geloof in de kracht van elk individu om mogelijkheden om te zetten in realiteit. Mijn persoonlijke ambitie is om te werken vanuit mijn hart en een omgeving te creëren waarin inspirerende ideeën werkelijkheid kunnen worden."

Team

IXX-creates-PRINTS
Hanneke de Kort (1972) is werkzaam als dessin-ontwerper, colorist en fotograaf. Voor IXX ontwikkelt zij dessins in diverse technieken, vaak met haar eigen foto's als inspiratiebron.

Astrid Verkoijen (1960) is eigenaar van Ontwerpbureau Danast en werkzaam als grafisch vormgever. Haar bonte ontwerpen vinden hun toepassing in diverse producten waaronder de zijden kledingstukken uit de IXX-collectie.

Judith Peskens (1987) is in 2010 als textielvormgever afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht. Deze getalenteerde jonge ontwerpster is op zoek naar een vaste baan en deed werkervaring op door o.a. dessins te ontwikkelen voor IXX-creates-PRINTS.

Meike Lenssen (1973) is momenteel startende als creatief ondernemer en werkt aan handgemaakte textiele producten en dessins, o.a. voor IXX.

Joelle Boers (1985) studeerde in 2011 af als textielvormgever aan de ABKM. Joelle's eindexamenwerk vertoonde zoveel overeenkomsten met het IXX-creates-PRINTS-project dat zij per direct een uitnodiging ontving om haar bijdrage te leveren!

Suzanne Vaessen (1987) werkte eerder mee als assistent-vormgever aan de eerste IXX-meets-INDIA-collectie en levert nu haar bijdrage aan IXX-creates-PRINTS.


IXX-meets-INDIA
Suzanne Vaessen (1987) is als textielontwerpster afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht, in 2009. In Januari 2010 startte ze als stagiair bij IXX om te leren over creatief ondernemerschap. Zij heeft als assistent-ontwerpster meegewerkt aan de eerste India-collectie en het land bezocht in Augustus 2010. Suzanne heeft interesse in fotografie en digitale vormgeving en ze heeft de IXX-website gemaakt!

Swathi Kumari Kondra (1986) is een Indiase ontwerpster, met een diploma in Textielontwerp en -Vervaardiging. Sinds 5 jaar werkt zij voor Dastkar Andhra als ontwerpster van handweefsels en handprints voor de binnenlandse markt. Ze heeft speciale kennis van traditionele block-print-technieken en natuurlijke verfprocessen. Swathi is één van de designers (samen met Dharmendar en Lakshmi Kumar) die zorgdragen voor de coördinatie van de volledige IXX-productie in India. Ze begeleidt het weefgedeelte en de afwerking van de producten.

Lakshmi Kumar Batta (1979) is een Indiase textielontwerper, met een diploma in Handweef-Technologie. Hij werkt bij Dastkar Andhra sinds 1999 en ontwerpt geweven stoffen voor de binnenlandse markt. Hij is een expert op het gebied van handweven en traditionele technieken en samen met zijn collega's heeft hij zich ingezet om de IXX-ontwerpen om te zetten in stoffen. Het samenbrengen van ontwerpvaardigheden en technische kennis resulteren in handwerk van hoge kwaliteit!

Dharmendar Vaddepalli (1982) is afgestudeerd als bachelor in de Kunsten, waar hij zijn tekentalent ontwikkeld heeft en een groot gevoel voor verfijning. Sinds 2003 werkt hij als textielvormgever bij Dastkar Andhra waar hij handgeweven stoffen ontwerpt voor de Indiase markt. Voor IXX begeleidt hij het weefgedeelte en coördineert het borduren van de stoffen waarvoor hij (op locatie) samenwerkt met andere Indiase organisaties.